الو مشاوره

راهنمای تلفنی و تحصیلی

الو مشاوره

راهنمای تلفنی و تحصیلی

برای اطلاع از تمام موارد مرتبط با آزمون های دانشگاه های سراسری ، آزاد ، پیام نور ، غیرانتفاعی ، پیام نور ، مدارس تیزهوشان نمونه دولتی و ... می توانید به سایت الو مشاوره مراجعه نمایید.

  • ۰
  • ۰
شرایط معافیت خدمت سربازی

شرایط معافیت خدمت سربازی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط معافیت خدمت سربازی

 با مشاوران گروه الومشاوره از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر با شماره زیر تماس بگیرید

9099072958

پاسخگویی از 9 صبح تا 9 شب حتی ایام تعطیل

همانطور که می دانید خدمت سربازی در سال ۱۳۰۴ توسط رضا خان پهلوی در مجلس مطرح گردید. به طور کلی سربازی به معنای جان فشانی کردن و یا ایستادن تا پای جان در جنگ می باشد اما در دنیای امروزی خدمت نظام وظیفه عمومی به معنای خدمت موقت و یا دائم در نیروهای مسلح کشورها خواهد بود. بسیاری از افراد خدمت سربازی را یک حرکتی بیهوده می دانند و همواره در تلاش هستند که از انجام این امر مقدس سر ، باز بزنند و با خود می پندارند که دو سال از بهترین روزهای خود را تلف می کنند اما باید بدانید که خدمت سربازی امری مقدس که همواره در تلاش است از جان و مال مردم عزیز کشورمان محافظت کند که جز افتخار ، سربلندی ، امنیت و همچنین رضای خدا ، چیزی به دنبال نخواهد داشت.

چنانچه پس از مطالعه این مقاله با مشکلی مواجه شدید ، می توانید با مشاوران مرکز الو مشاوره تماس حاصل فرمایید.


سن سربازی چقدر است؟

لازم است در ابتدا به استحضار شما برسانیم ، خدمت سربازی برای تمام آقایان ۱۸ تا ۵۰ سال اجباری بوده و تنها افرادی که دارای شرایط خاص هستند می توانند از معافیت های موجود استفاده کنند.

طبق ماده نوزده قانون خدمت نظام وظیفه عمومی٬ اقایانی که ۱۸ سال آن ها به پایان رسیده است ٬ باید نهایتا تا ۱۸۰ روز خود را به سازمان وظیفه عمومی معرفی کنند. که این سازمان باید در طول این ۶ ماه بررسی های لازم را جهت اعزام به خدمت مشمولین و یا معافیت آن را اعلام کند تا فرد بتواند اقدامات لازم را انجام دهد.

لازم به ذکر است که مشمولینی که در خارج از کشور زندگی می کنند بایستی به نمایندگی های ایران در کشور مورد نظر مراجعه نموده و اگر عذر موجه داشته باشند ٬ اعزام فرد را تا یک سال  طبق تبصره ۲ این ماده به تعویق میافتد. افرادی که قصد استفاده از معافیت پزشکی را دارند باید توجه داشته باشند که مدارک پزشکی فرد باید به تایید کمیسیون پزشکی سازمان نظام وظیفه برسد.


شرایط معافیت خدمت سربازی ۹۸

همانطور که پیش تر به آن اشاره شد خدمت سربازی برای تمامی افراد ذکور از ۱۸ تا ۵۰ سال اجباری بوده ، مگر اینکه از معافیت خدمت سربازی استفاده کنند. در ابتدا لازم است بگوییم که معافیت خدمت سربازی شامل: معافیت دائم و معافیت موقت (ایست سربازی) می باشد که در ادامه به توضیحاتی در این خصوص خواهیم پرداخت.

معافیت موقت

به طور کلی معافیت بدین معنا است که مشمولین صرفا با داشتن یکسری شرایط می توانند برای مدتی از خدمت سربازی معاف شوند. به طور کلی معافیت موقت شامل موارد ذیل می باشد.

  • معافیت تحصیلی
  • معافیت بنیاد ملی نخبگان
  • گواهی اشتغال به خدمت

همه چیز درباره معافیت تحصیلی

یکی از متداول ترین معافیت هایی که برای افراد ذکور صادر می شود ، معافیت تحصیلی می باشد که افراد در هر مقطع تحصیلی (کاردانی تا دکتری و پسا دکتری) می توانند به راحتی از آن را دریافت و تا پایان تحصیلات خود از خدمت سربازی معاف شوند.

دانش اموزان مدارس ، دانشجویان تمامی دانشگاه ها ، موسسات آموزش عالی و طلاب حوزه های علمیه سراسر کشور که مورد تایید وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت بهداشت (دولتی یا غیر دولتی) قرار بگیرد ، می توانند تا پایان تحصیلات خود از تحصیل معاف شوند. لازم به ذکر است که گواهی اشتغال به تحصیل جهت دریافت معافیت سربازی ٬ ۱۲ ماه اعتبار دارد و پس از اتمام زمان اعتبار باید نسبت به دریافت مجدد آن اقدام کنید.

حداکثر زمان معافیت تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان چقدر است؟

معافیت تحصیلی دانشجویان دکتری تخصصی پزشکی (دستیاری) یا غیر پزشکی ٬ ۷۲ ماه است.

معافیت تحصیلی دانشجویان دکتری پزشکی پیوسته ۹۶ ماه است.

معافیت تحصیلی دانشجویان کارشناسی ارشد پیوسته ٬ ۷۲ ماه است.

معافیت تحصیلی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته ، ۳۶ ماه است.

معافیت تحصیلی دانشجویان کارشناسی پیوسته ، ۶۰ ماه است.

معافیت تحصیلی دانشجویان مقطع کارشناسی نایپوسته ٬ ۳۶ ماه است.

معافیت تحصیلی دانشجویان مقطع کاردانی هم ۲/۵ سال است.

تحصیلی دانش آموزان تا ۲۰ سال تمام است.

چنانچه کمسیون مربوطه شرایط خاصی را رویت کند و تشخیص دهد ، حداکثر ۱۲ ماه به مدت فوق اضافه کنند. لازم به ذکر است که معافیت تحصیلی دانشجویان انصرافی در طول مدت تحصیل ، فقط یکبار تمدید می شود.


معافیت دائم

در ابتدا باید تعریفی از این معافیت ارائه دهیم ، معافیت دائم بدین معنا است که فرد با داشتن یکسری از شرایط می تواند برای همیشه از خدمت معاف شوند. معافیت دائم به موارد ذیل تعلق می گیرد:

  • معافیت پزشکی
  • بخشودگی سن
  • معافیت کفالت

توضیحاتی در خصوص معافیت پزشکی

مشمولینی که دارای بیماری های جسمی و روحی خاص هستند می توانند اقدامات لازم را جهت معافیت دائم از خدمت سربازی انجام دهند. در واقع این دسته از افراد باید مدارک پزشکی خود را به کمیسیون ارائه بدهند و پس از انجام بررسی های لازم و تایید سازمان نظام وظیفه به طور کامل معاف شوند.

حال ممکن از برخی از افراد این سوال را با خود مطرح کنند که افراد با چه بیماری هایی می توانند از معافیت دائم استفاده کنند؟ در ادامه این مبحث بیماری هایی را که به آن ها معافیت تعلق مکی گیرد را ذکر خواهیم نمود.

بیماری های عمومی – بیماری های غدد مترشحه داخلی – بیماری های پوستی و بافت های زیر پوستی – بیماری های داخلی مغز و اعصاب – بیماری های روانپزشکی – بیماری های جراحی مغز و اعصاب – بیماری های ریه و قفسه صدری – بیماری های استخوان و اسکلت – بیماری های شکم و دستگاه گوارش و جراحی عمومی – بیماری های خون و انکولوژی و بدخیمی ها – بیماری های دستگاه ادراری تناسلی – بیماری های فک دهان و دندان – بیماری های چشم و عوارض بینایی – بیماری های گوش حلق و بینی – بیماری های قلب و عروق – بیماری های روماتولوژی و بافت همبند – بیماری های عفونی – بیماری هایی که در آیینامه پزشکی پیش بینی نشده است – انواع کاردیومیوپاتی ها

به چه افرادی معاف از رزم تعلق می گیرد؟

چانچه فردی دارای نقص عضو باشد و یا به بیماری های خاصی مبتلا باشند که فقط از رزم معاف هستند اما توانایی انجام کارهای غیر رزمی را دارند.


توضیحاتی در خصوص معافیت کفالت

چنانچه مشمولی کفالت یکی از اعضای خانواده خود را به عهده بگیرد می تواند به صورت کامل از خدمت معاف شود.

کفالت به چه مواردی تعلق می گیرد؟  کفالت پدر – کفالت برادر صغیر – کفالت مادر – کفالت خواهر – کفالت مادر بزرگ

کفالت پدر: چنانچه پدر فرد مشمول بیمار و شدیدا نیاز به مراقبت و نگهداری داشته و یا سن او بیش از ۷۰ سال باشد ، می تواند اقدامات لازم را انجام دهند.

کفالت مادر: چنانچه پدر مشمول فوت شده و یا پدر و مادر وی از هم جدا شده باشند (طلاق گرفته باشند) با شرط عدم ازدواج مجدد مادر می تواند کفالت مادر را برعهده بگیرد و از این طریق به طور کامل از خدمت سربازی معاف شود.

کفالت برادر صغیر: چنانچه پدر فرد مشمول فوت شده باشد و سن برادر وی از ۱۸ سال کمتر باشد ، فرد با برعهده گرفتن کفالت برادر می تواند نسبت به دریافت معافیت خود اقدام نماید.

کفالت خواهر: چنانچه پدر فرد مشمول فوت شده باشد و خواهر و فرد تنها برادر تنی خواهرش باشد و غیر از او هیچ سر پرست بالای ۱۸ سالی نداشته باشد.( پدر فرد در قید حیات نباشد ) می تواند با عهده دار شدن کفالت خواهر از سربازی معاف شود.

نکته: خواهر شخص دارای همسر و فرزند پسر تباشد.

کفالت مادر بزرگ : اگر پدر بزرگ فرد مشمول (مادر، پدری – مادر ، مادری) در قید حیات نباشد و مادربرزگ وی هیچ فرزندی جهت نگه داری و مراقبت از او نداشته باشد قادر خواهد بود پس از به عهده گرفتن کفالت مادر بزرگ خود اقدامات لازم را جهت دریافت معافیت دائم انجام دهد.

شرایط دریافت کفالت

فردی که قصد استفاده از معافیت کفالت را دارد نباید در زمان ثبت تقاضای خود از خدمت سربازی غیبت داشته باشد.

 فردی که قصد استفاده از معافیت کفالت را دارد باید دارای ۱۸ سال تمام باشد.

فردی که قصد استفاده از معافیت کفالت را دارد باید تنها سرپرست خانواده باشد.


توضیحاتی در خصوص بخشودگی سن

اگر سن فردی بالای ۵۰ سال باشد و  خدمت سربازی نرفته باشد از خدمت معاف و شناسنامه وی نشان دهنده کارت پایان خدمت آن ها می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط معافیت خدمت سربازی

 با مشاوران گروه الومشاوره از طریق تلفن ثابت بدون کد و صفر با شماره زیر تماس بگیرید

9099072958

پاسخگویی از 9 صبح تا 9 شب حتی ایام تعطیل

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

منبع: شرایط معافیت خدمت سربازی

  • ۹۸/۰۳/۰۸
  • الو مشاوره

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی